Felhasználói név Jelszó


Valid HTML 4.01 Transitional

Valid CSS!


Mezőtúri Horgász Egyesület
Cím: 5400 Mezőtúr, Alsóréti vízköz.430. Web: http://www.turihorgasz.hu
Telefon: 06/20-947-63-40, 0620-947-61-70, 06/20-403-84-51

Bevezető

A Mezőtúri Horgász Egyesületet 60 évvel ezelőtt, 1948-ban alapitották, abban az időben amikor még a természetes vizek őshonos halállománya gazdag volt, a civilizációs ártalmak még alig érzékelhető hatást gyakoroltak a vizeinkre.
Az akkori horgászok ha kimentek a vizekre azt mondták, hogy “megyünk halért” mert annyira biztos volt a fogás.


Bemutatkozás

Az aranykor időleges volt, mert a felgyorsult iparosodás, a kemikáliák mértéktelen alkalmazása a mezőgazdaságban és a háztartásokban, a kommunális szennyvizek mennyiségének növekedése rohamosan rontotta a természetes vizeink tisztaságát.
A szennyezések együttes hatása a meglévő halállományt is folyamatosan tizedelte. Ezek hatására alakult ki a mai helyzet.

Mezőtúron évtizedeken keresztül két egyesület működött, a Városi Sport Horgász és a Vasutas Horgász Egyesület. Taglétszámuk megközelitette az 1800 főt. Az állapotok romlásával a létszámuk fokozatosan csökkent.

A Hármas-Körös és Holtágai a Gyomai Halászati Szövetkezet kezelésében voltak. Igy előtérbe helyeződött a holtágak halászati irányú hasznositása, ami a busa fajok dominanciáját hozta az őshonos fajok rovására. Igy a horgászat feltételei tovább romlottak. Az egy főre eső fogási átlag 9-12 kg körül mozgott, amiből a nemes halak részaránya 3 kg volt.

A változás 2001-ben következett be, amikor a két egyesület egybeolvadt és a város önkormányzata megkapta a holtágak tulajdonjogát. Az önkormányzat az egyesülettel közösen kártalanitotta a halászati szövetkezetet majd 2005-től a Túrtő és vizrendszerének halászati jogát az egyesület gyakorolja.

Ettől kezdve, az egyesület erdményes gazdálkodásának következtében látványos növekedés kezdődött mind a taglétszámot, mind a vendéghorgászok számát, mind pedig a fogási eredményeket illetően.

A három holtágból álló, mintegy 140 ha-os vizterület méltán érdemelte ki Mezőtúr leglátogatottabb túrisztikai “látványosságát”. Erről gondoskodnak az évenként egyre növekvő fogási eredmények, a rekordlistás halak és az egyre kúltúráltabb körülmények.

Magam és a Mezőtúri Horgász Egyesület nevében kivánok minden helyi és idelátogató horgásznak kellemes időtöltést és jó szorakozást, nemutolsó sorban pedig gazdag fogást.


Keresőszavak

horgász Mezőtúr, horgászturizmus, Mezőtúri Horgász Egyesület, Mezőtúr, Mezőtúr horgász egyesület


Főoldal |  Ügyfélkapu |  Kapcsolat |  Magunkról |  Partnereink |  Járásaink |  Megyeszékhelyek |  Hirdetőink